O meni

Upoznavši se sa psihologijom kao naukom, koja me je uvela u svijet ljudske psihe, dalje me put vodi do life coaching-a i mindfulness- a, pravaca koji, uveliko rezonirajući sa mojim životnim načelima, otvaraju u meni polje svjesnijeg i sveobuhvatnijeg razmijevanja čovjekovog životnog funkcionisanja.
Žena sam koja se svakodnevno trudi njegovati svoj dječiji pogled na svijet. Tom malom biću u sebi puštam da sanjari, istražuje, griješi, plače i radosno skakuće kroz život.
Upravo to dijete u meni me je povezalo sa djetetom koje mi je život podario. Odlučila sam da svoj rad usmjerim ka rastu oba, jer smatram da ciklus roditeljskog djelovanja ne može biti produktivno zaokružen ako se na bilo koji način izostavi važnost učenja i razvoja samih roditelja i nakon što to postanemo.
Majka sam kojoj je upravo vlastito dijete najveći učitelj u životu. Priznajući težinu majčinstva koje me prije nekoliko godina bacilo na samo dno, željela sam otkriti kako uspješno balansirati između roditeljske i svih ostalih uloga, dajući time svom djetetu osnovu na kojoj će počivati razvoj njegovog životnog obrasca te prostor i vrijeme koji će nam pružiti momente u kojima ćemo se razvijati kako bismo olakšali sebi ovaj najzahtjevniji (možda i najljepši) posao u životu.
Zagovornik sam cjeloživotnog učenja, zaljubljenik u knjige i prirodu, u potrazi za sitnicama koje svakom danu ulivaju dozu strasti za životom.
Da bismo duhovno rasli, svaki novi dan nam treba biti prilika za učenje. Samo čovjek koji je otvoren za stalni razvoj može svoje biće dovesti do skrivenih resursa koji leže u svima nama. Kada probleme pretvorimo u izazove i lekcije iz kojih učimo, a neuspjehe u važne korake na putu do uspjeha, nema te prepreke koju ne možemo prevazići niti tog cilja kojeg ne možemo ostvariti!

Neda Stevanović
life coaching & mindfulness

 

Profesionalna edukacija:

• Life coach, TT Coaching Academy Zagreb
• Mindfulness trener, TT Coaching Academy Zagreb
• Diplomirani psiholog, Filozofski fakultet Banja Luka
• Praktičar terapije igrom za rad sa djecom i adolescentima sa anksioznim poremećajima BUPTI
• Edukacija: NTC učenje – igrom do znanja